6نکته طلایی تربیت کودک خوب،امروزه یکی از مهمترین دغدغه های پدر و مادر ها تربیت یک بچه خوب است!نکته مهم در تربیت فرزند ایجاد یک همبستگی و پشتیبانی محکم در خانواده است هدف والدین است که به فرزندانشان کمک کنند که احساس شایستگی و اعتماد به نفس داشته باشند تا بتوانند با اشتیاق به اهدافشان برسند در متن ذیل 6 نکته طلایی را فرا میگیریم که در تربیت فرزند بخصوص قبل شروع مدرسه بسیار مهم است.
چگونه کودک را خوب تربیت کنیم؟
مهارت های کودک را تشویق کنید
مسلما هر کودکی دارای ویژگی ها و استعداد های منحصر بفرد است؛این ویژگی ها میتواند در محیط مدرسه نمایان شوند،اما بسیاری از کودکان بعد از زنگ آخر می درخشند ،فعالیت هایی مثل کلاس موسیقی و یا کلاس های ورزشی میتواند ذهن آنها را باز کند و همچنین هستند بسیاری از استعداد ها که با کیف پول شما کاری ندارند!!!مثل بازی کردن در حیاط خانه و یا ایجاد خلاقیت با اسباب بازی در اتاق نشیمن این فرصت را برای پیشرفت فکری جسمی و شخصی و پرورش بچه ها فراهم میکند؛مهمتر اینکه تشویق های شما و همچنین دیده شدن خلاقیت آنان توسط شما میتواند در تلاش کودکان موثر باشد
تلاش هایشان را بستایید
طبق تحقیقات انجام شده توسط پژوهشگران دانشگاه استنفورد ثابت شده که ذهنیت میتواند بر رفتار افراد تاثیر گذار باشد؛والدین نیز میتوانند برای تحقق این امر فرزندان خود را با صفت باهوش یا با استعداد توصیف کنند و همچنین آنها را بخاطر سخت کوشی هایشان ستایش کنند.
افراد معمولا دارای 2 نوع ذهنیت هستند :
1-افراد با ذهنیت ثابت که معمولا تمایلی به چالش ندارند زیرا معتقدند دستاورد های انسان از توانایی های ذاتی ناشی می شود.
2-افراد با ذهنیت رشد که معمولا مایل اند با سخت کوشی روبرو شوند؛زیرا آنها همیشه به یادگیری مهارت های جدید اعتقاد دارند
نکته ای باید به یاد داشته باشید این است که نمرات چیزی نیست که به یک دانش آموز برتر انگیزه میبخشد بلکه این آغاز یک حرکت درونی برای یادگیری است.
به سبک های یادگیری احترام بگذارید
اگر شما فکر میکنید فقط به این دلیل که برای نوشتن یک نامه یا ایمیل به سکوت کامل احتیاج دارید به این معنی است که کودک شما نیز هنگام انجام تکالیفش به که محیط بی سرو صدا احتیاج دارد سخت در اشتباهید.
محققان دانشگاه هاروارد دریافتند که هشت نوع هوش یا روش یادگیری برای بچه ها وجود دارد.
برخی از آنها شامل خصوصیات موسیقی،منطقی،ریاضی و زبانی هستند؛پس که به شیوه یادگیری فرزندتان به بهترین شکل توجه کنید تا بتوانید سبک یادگیری اورا مشخص کنید.
بعنوان مثال اگر کودک شما در سن مدرسه است و شیوه یادگیری او بینایی است بهتراست از فلش کارت برای یادگیری جدول ضرب برای او استفاده کرد و اگر فرزند شما در گروه هوش برون فردی قرار میگیرد با اتصال کلمات توصیفی به افرادی مانند دوستان و بستگان و یا شخصیت های تاریخی به او کمک کنید تا واژگان خود را بهبود ببخشند.
خواندن،خواندن،خواندن
به کتاب خواندن برای بچه های خوب اهمیت زیادی دهید،خواندن کتاب برای بچه ها قبل از سن مدرسه باعث تقویت زبان و مهارت در خواندن و نوشتن و موفقیت در آینده مدرسه می شود؛نویسنده کتاب”این دوقلو ها”معتقد است حتی اگر فرزند شما بقدری خردسال است که هنوز نتواند هرچه ما می گویید را بفهمد با خواندن کتاب متوجه ریتم های زبان می شود که به واژگان شنیداری کودک بسیار کمک می کند در حقیقت اثبات شده که خواندن کتاب برای رشد و پرورش کودکان زیر 5 سال بسیار موثر و باعث می شود مشکلات رفتاری کمتری نسبت به همسالانشان در مدرسه داشته باشند.
باهم شام بخورید
اگر حتی مهارت آشپزی ندارید نگران نباشید!
موضوع مهمتر،آموزش عاطفی فرزندتان است که بهترین موقعیت برای اینکار میز شام است؛سعی کنید حداقل در یکی از وعده های غذایی همه افراد خانواده را دور میز جمع کنید و درباره وقایع روزانه با یکدیگر صحبت کنید و با اینکار ارزش های خانوادگی را به فرزند خود بیاموزید؛یک مطالعه در دانشگاه کلمبیا نشان داده کودکانی که حداقل 5 وعده غذایی در هفته به همراه خانواده صرف می کنند در مدرسه نمرات بالاتری را کسب می کنند و کمتر دچار اختلالات غذا خوردن مبتلا می شوند.
کودک را به آغوش بکشید
در آغوش گرفتن می تواند به شما کمک کند تا از هر تنشی که در طول روز داشته اید بکاهید.
خوب است بدانید چیزی جز در آغوش گرفتن به انسان احساس امنیت نمی دهد به همین جهت کودکانی که محبت و عطوفت از سوی والدین دریافت نمیکنند دچار استرس مزمن و اختلات یادگیری و تمرکز می شوند.
خواب خوب
فرورفتن به یک خواب خوش در توانایی روز بعد بسیار مؤثر است و برای تحقق آن پیشنهاد می شود حداقل 30 دقیقه قبل از خواب رایانه و تلویزیون را خاموش کنید و اگر فرزند شما به تلفن همراه دسترسی دارد ، توصیه می شود که قبل از خواب آن را خاموش کنید زیرا “62٪ از بچه ها اعتراف می کنند که پس از خاموش شدن چراغ ها از آن استفاده می کنند. در سال 2005 محققان دریافتند که تنها از دست دادن یک ساعت از خواب مفید می تواند برای کاهش توانایی های شناختی یک کودک تقریباً دو سال در روز بعد کافی باشد.